Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!     |     Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!

Gubitak i oštećenje sluha kod djece

Gubitah sluha kod djece, posebno kod beba je znatno teže dijagnosticirati, osim da se u novije vrijeme kod novorođenčadi u svim bolje opremljenim klinikama,  već po rođenju vrši skrining sluha. Ovo je veoma bitno kako bi se djeca rođena sa oštećenjima sluha pratila i kako bi se djelovalo što ranije.

Kod odrasle djece,  dijagnostika sluha ukoliko nije dio određenih sistematskih pregleda, također se teško dijagnosticira.

Veoma je važno pravovremeno reagovati kako bi se obezbjedio ispravan razvoj djeteta, moždanih funkcija, govora i jezika, socijalna integracija djeteta itd.

U mnogim slučajevima, problem sluha kod novorođenčadi se može dovesti na nivo zdravog sluha ukoliko se reaguje pravovremeno i postave slušni aparati prije šestog mjeseca starosti.

Kakve slušne aparate preporučiti za djecu?

Svakako je važno znati da se modernim aparatima koji imaju mogućnost filtriranja zvuka, preporuče aparati koji će biti uštimani za govor, sa prigušivačima šumova i drugih manje bitnih zvukova.

Često je preporučeno da se djeca opskrbe sa slušnim aparatima na oba uha kako bi bolje primali zvuk u različitim situacijama i imali ravnotežu kod prijema zvuka.

Modeli Helix dječijih aparata posjeduju upravo takve moderne i razvijene slušne aparate sa komponentama koje obezbjeđuju optimalne uvjete za zaštitu i dalji razvoj sluha kod beba i djece.

Obzirom da je sluh jako važan posebno za razvoj kod djece, preporučujemo da se rješavanje i izbor slušnih aparata vrši isključivo uz nadzor i praćenje od strane ljekara i stručnog osoblja Cemedic Slušnog Centra.

Zapamtite, potreba za slušnim aparatom nije isto što i potreba za naočarama!

Podijelite:

Povezani blogovi

Test sluha

Postoje različite metode testiranja sluha čak i na daljinu, putem interneta i računala. Mi smatramo da ako učestalo osjetite pojave karakteristične za gubitak sluha kao

Pročitajte više »