Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!     |     Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!

Zujanje u Ušima – Tinitus

Ako povremeno čujete zujanje u glavi ili u ušima i ta pojava se permanentno javlja i ponavlja, sasvim je vjerovatno da se radi o tzv. tinitusu.

Tinitus je pojava kada osoba čuje zvukove koji u sredini u kojoj se nalazi zaista ne postoje.

Ova pojava nije bolest ali se vjerovatno radi o povišenom krvom pritisku ili infekciji uha a najčešće o simptomu koji ukazuje na gubitak sluha. Pošto se radi o pojavi koja je individualna i drugačije se doživljava, tako su i moguća rješenja različita. Dakle, ne postoji univerzalno rješenje.

Šta uzrokuje Tinitus?

Prije svega uzrok može biti u uslovima u kojima je došlo do oštećenja sluha zatim, dugotrajna upotreba određenih medikamenata, osteoskleroza i sl.

Međutim, dugotrajna izloženost povišenim tonovima zvuka može prouzrokovati takvo stanje sluha da se manifestuje zujanjem u ušima, tinitus.

Sam tinitus ne uzrokuje oštećenje zvuka ali ga značajno ometa. Najčešće se gubitak sluha i tinitus zajedno dijagnosticiraju a zahvaljujući našim Helix slušnim aparatima i stručnom osoblju Slušnog Centra Cemedic mogu zajedno i rješavati.

Kako rješiti problem zujanja u ušima, tinitus?

Moderne tehnologije i savremen pristup problemima ponudio je proizvođačima slušnih aparata modele elektronsko- digitalnog tona kojima se pravilnim izborom slušnog aparata i pravilnim  postavljanjem i regulacijom putem software-a mogu dostići stanja korisnika slušnog aparata da tokom cijelog dana ugodno živi bez zujanja u ušima, glavi i popratnih pojava.

Cemedic u svojoj dugogodišnjoj suradnji sa partnerom Eartechnic, na modelima Helix aparata uz dodatne edukativne radionice usvojio postupke i praksu kojom se uspješno uz pravilan izbor slušnog aparata problem zujanja u ušima ili tinitus umiruje i stavlja pod kontrolu.

Ovo je jedna od najefikasnijih i najjednostavnijih zvučnih terapija. Ne postoji lijek za tinitus. Preporučujemo da ukoliko osjetite zujanje u ušima i ukoliko se isto ponavlja i ometa Vas danima u Vašoj svakodnevici, posjetite naš Slušni Centar Cemedic i porazgovarajte o Vašem problemu. Uradit ćemo Vam besplatan pregled i dalje savjetovati. Bolje je pravovremeno reagovati nego trpiti!

Podijelite:

Povezani blogovi

Test sluha

Postoje različite metode testiranja sluha čak i na daljinu, putem interneta i računala. Mi smatramo da ako učestalo osjetite pojave karakteristične za gubitak sluha kao

Pročitajte više »