Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!     |     Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život – ORTOPEDSKA POMAGALA – PELENE ZA ODRASLE – SLUŠNI APARATI – MEDICINSKI POTROŠNI MATERIJALI I OPREMA – UGOVORNA SPECIJALIZIRANA RADNJA – Mi smo Ugovorni Partneri Zavoda zdravstvenog osiguranja - NAZOVITE NAS I INFORMIŠITE SE!
SLUŠNI CENTAR

Bolje čujem, sigurniji sam!

Cemedic je preduzeće koje svojim osnivanjem 2010 godine i strategijom razvoja, prvobitno na lokalnom nivou, a kasnije širom Bosne i Hercegovine postaje značajan isporučilac ortopedskih pomagala, slušnih aparata ali i drugih medicinskih pomagala.

Uspostavljanjem dugoročnih partnerskih odnosa sa dobavljačima, dominanto inostranim proizvođačima ali i domaćim partnerima, te kupcima, raznim organizacijama i institucijama, uz kontinuitet rasta i proširenja asortimana orjentiranog stvarnim potrebama kupaca, neprestano i pouzdano isporučuje očekivani kvalitet proizvoda i usluga.

Uvoz, veleprodaja, vlastite maloprodajne specijalizirane radnje, mreža kupaca u veleprodaji i apoteke sa svojim potrebama su orjentir za dalji razvoj.

Vizija vlastitog proizvodnog asortimana u oblasti medicinskih pomagala je naš izazov za budućnost.

Mi smo pouzdani, posvećeni i specijalizirani partneri za lakši život!

BOLJE ČUJEM, SIGURNIJI SAM!

Gubitak sluha utiče na naš svakodnevni život !​​

Slušanje nas više od svega drži povezanim sa svijetom oko nas. Bilo da smo u druženju sa prijateljima, porodicom, na poslu sa kolegama, gledamo TV ili se krećemo u prirodi. Jednostavno kada bolje čujem, živim bolje i sigurnije.

Međutim, ako je sluh oštećen, sve te aktivnosti mogu biti napor i naprezanje kako za nas tako i za ljude oko nas, što može da značajno umanji doživljaj i utiče na kvalitet života i stvori osjećaj nesigurnosti.

Rizici i posljedice su mnogobrojne:

  • Izostavljene Prve riječi unučadi
  • Izostavljene priče u familiji
  • Izostavljanje nekih dijelova radnih zadataka
  • Ograničene društvene aktivnosti
  • Manje nezavisnosti
  • Više nesigurnosti
  • Gubitak samopouzdanja
  • Zahtjevi da nam ponove izrečeno itd.

Dobar slušni aparat uz dobar nadzor u našem Slušnom Centru Cemedic riješit će ove probleme i učiniti život kvalitetnijim i ljepšim.

Kako osjetim gubitak sluha ?

BOLJE ČUJEM, SIGURNIJI SAM!

Vrste slušnih aparata

U dogovoru sa našim stručnim osobljem birajte slušni aparat koji će Vama najbolje odgovarati.
Pitajte za digitalne, pametne ali i za wirelles slušne aparate koje možete povezati na Vaš mobitel i TV prijemnik kao i na bord computer u Vašem automobilu.

Moderni slušni aparati

Moderni slušni aparati – predstavljaju unikatnu tehnologiju koja čini zvuk dosta prirodnijim. Osim automatskog prilagođavanja okolini korisnika ovaj slušni aparat ima mogućnost povezivanja sa pametnim telefonima i televizorima.

Aparat u uhu - ITE

Aparat u uhu – je smješten djelimično u ušnoj školjci i kanalu. Ovi modeli aparata su također veoma diskretni i skoro neprimjetni. Kalup aparata se izrađuje prema otisku vašeg ušnog kanala te se na taj način sprječava da zrak ulazi u vaš ušni kanal.

Zaušni - BTE

Zaušni – modeli aparata koji su sinonim slušne aparate i najprodavaniji su slušni aparati u svijetu. Veličina ovih modela zavisi od oštećenja sluha. Svi modeli su diskretni i nalaze se iza ušne školjke.

Aparat potpuno u kanalu - CIC

Aparat potpuno u kanalu – je smješten u potpunosti u ušnom kanalu. Kao i svi aparati ovog i sličnog tipa, veoma su diskretni. Aparat je veoma pouzdan i spada u kategoriju premium klase. Namijenjeni su za srednja i srednje teška oštećenja sluha.

Aparati za umanjenje zujanja u ušima - Tinitus

Aparati za umanjenje zujanja u ušima – ovi aparati posjeduju dvije tzv. tinitus terapije: statička i dinamička. Svakom korisniku se pristupa individualno kako bi se odredila frekvencija na kojoj ima zujanje/tinitus i primijenila odgovarajuća terapija.

Nevidljivi slušni aparati - IIC

Nevidljivi slušni aparati – su smješteni duboko u ušnom kanalu tako da niko ne može primijetiti da koristite aparat. Aparat se izrađuje prema anatomiji vašeg ušnog kanala tako da u potpunosti sprječava pištanje i zujanje jer blokira ulazak zraka u vaš ušni kanal.

Aparat u kanalu - ITC

Aparat u kanalu – je smješten u ušnom kanalu kao što sam naziv kaže. Manji dio aparata zauzima i ušnu školjku. Ovi slušni aparati repliciraju tonove visokih frekvencija u polje niskih frekvencija (compression channels) gdje se postiže bolje razumijevanje zvukova.

Receiver u kanalu - RIC

Receiver u kanalu – su veoma pouzdani slušni aparati koji koriste prirodni Pina efekat. Veoma su diskretni i nalaze se iza ušne školjke dok se receiver nalazi u kanalu. Aparat omogućava bolje razumijevanja govora u buci zahvaljujući naprednoj tehnologiji za kontrolu buke.

Izdvojeni proizvodi iz našeg asortimana

Više o svemu